ARCHITECTURAL DIGEST – DECEMBER 2019

This 1,200-square-feet apartment in Mumbai, designed ns*a architecture and interiors exudes a distinct vibe of formality with its rich oak wood walls, subtly offset by pops of colour

This home for a family of three is designed by Shruti Jalan and Neesha Alwani of ns*a architecture and interiors. “The family was clear they wanted a cosy home with large, airy spaces,” Jalan says. The client also wanted to do away with clutter—both physical and visual, and emphasise more on clean, neat and minimally treated spaces. “This was an exercise in renovation design. The previous, existing layout had too much space given to the utility areas and far too less to the living. The windows were small too. So, we agreed to combine programs and open up spaces to the outside,” Jalan says. The resulting design encourages conversation and quiet time between the family and doubles up as a formal entertainment zone when required.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: